Masal Terapisi
Masal Terapisi, terapötik karakterler ve süreçler içeren, masallarla yapılan bir oyun terapisi tekniğidir. Terapi sürecinde kullanılan masalların, çocukların ruh sağlığı gelişimini destekleyici ve tamamlayıcı unsurlar içeren bir altyapıya sahip olması gerekir. Masal terapisi, diğer oyun terapisi teknikleriyle birlikte kullanıldığında çok daha etkin sonuçlar elde edilmektedir.
Yukarıda sözünü ettiğimiz; uyum ve davranış bozuklukları, dikkat dağınıklığı, öfke, saldırganlık, özgüven eksikliği gibi sorunlarda, özel gereksinimi olan çocuklarda, travmalarda ve bunun gibi tüm zorlayıcı durumlarda kullanılabilen teknik, çocukları ruhsal yönden koruyucu ve kapsayıcı bir işlevi olduğu için, 2-12 yaş arası tüm çocuklarda, ilkokul, anaokulları ve oyun gruplarında da kullanılabilir.

Masal terapisi çocuklara, tüm yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri gelişimsel sorunları, duygusal, düşünsel ve davranış problemlerini aşmalarını sağlayan başa çıkma becerileri kazandırır.
Çocuklar, masal karakterleri ile özdeşim kurarak hem iç dünyalarını keşfeder, hem de terapist işlevi gören karakterlerin mesajlarının rehberliğinde problem çözme yetilerini geliştirerek ruhsal olarak güçlenirler. Hayatla, ilişkilerle, kendileriyle ve yetenekleriyle ilgili yanlış inanışlarını yeniden yapılandırabilme, olumsuz düşünce ve davranışlarını, sağlıklı olanlarla değiştirebilme ve üzüntü, öfke, kaygı, korku, güvensizlik gibi olumsuz duygularını dönüştürebilme olanağı bulurlar.